Johannes

Johannes imponerer! Dei som kjenner han veit jo at han er flink, men det er flott når han viser det fram og andre merkar det. I går hadde vi eit lite møte med Sam Atul, leiaren for senteret. Han er ein svært dyktig mann med god kjennskap til landet, politikken, historien, utfordringane. Men også gode refleksjonar omkring løysingar. Han er i tillegg smart så det blir ikkje pinleg om spørsmåla og problemstillingane blir kompliserte. Når det er slik blomstar Johannes. Hans innspel og refleksjonar gjorde inntrykk på Sam. På senteret er det på same måten. Hans spørsmål og innspel til dei ansatte, samt hans velutvikla sosiale ferdigheter gjer han godt likt og interessant å snakke med. I tillegg også skryt for å lære luo, språket her, raskt. Uttale som ein innfødd! Det er kjekt! Han har også talent som lærar. Set seg ned, spesielt med dei svakaste, og jobbar tålmodig og målretta. Dette viser seg også i aktivitet ute. Ingenting er tilfeldig, sjølv når vi spelar volleyball. Alltid ute etter å gjere borna flinke og inkludere dei som fell på utsida.
SAMSUNG CSC
Hans innspel til løysingar på dei store spørsmåla for landet går i retning av opplæring til samarbeid som igjen kan føre til verdiskaping i samfunnet, bl.a. ved etablering av kooperativ. Det handlar også om kvalitet på borna sin skulegang, høgare utdanning av og gode rammevilkår for dyktige fagfolk og gode rollemodellar, samt politisk enighet om kva landet skal satse på og gjennomføre implementering av dette i alle samfunnsområder som kan tenkjast påverkar utkomet. Ingenting av dette er desverre opplagt for mange i Uganda.
SAMSUNG CSC

3 tankar på “Johannes

  1. Tusen takk til dere Johannes og Idar som vil bruke sommerferien til å være frivillige hos Adina Stiftelsen. Jeg leser med stor interesse bloggen og vet at det dere gjør betyr noe for barna «våre» i Lira. Fantastisk for en ung mann som Johannes å få være med å bidra. I arbeidet vårt trenger vi engasjerte ungdommer som vil være med å skape litt mer rettferdighet på den etterhvert «små» kloden vår. Jeg ønsker dere lykke til og håper å få møte dere begge to når dere kommer hjem. Hilsen Liv Næss, styreleder i Adina Stiftelsen.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s