Reisa

KLM funkar som berre det. Og trass i enkle forhold på Entebbe var flyplassen effektiv nok i massevis. Etter ein fortreffeleg frokost i Kampala og eit både hyggeleg og interessant møte med eit parlamentsmedlem i Kampala med ansvar for funksjonshemma i Nord-Uganda bar det nordover med sjåfør frå senteret der vi skal tilbringe resten av tida som Volunteers. Det var spennande nok for oss med seks timar i bil der vi passerte Nilen, ugjennomtrengelege skogar, jordhytter, bavianar og mange ukjende synsinntrykk.
Bavian
Folkeliv langs veien 2
Neste veke skal vi reise rundt og bli kjend med alle delar av Lira Rehabilitation Centre, http://www.adina.no/rehabilitation-centre-uganda/, sitt arbeid. Vi skal også besøke samarbeidspartnaren Children of Peace, http://childrenofpeaceuganda.com/, og denne flotte organisasjonen sin grunnlegger og executive director Jane Ekayu. Dei jobbar med rehabilitering av tidlegare barnesoldatar. Jane har reist rundt i verda som anerkjend foredragsholdar om dette viktige arbeidet og med fokus på Joseph Kony og hans geriljahær LRA som har kidnappa titusenvis av born og som, heldigvis i mindre grad no, fortsatt herjar i Uganda sine naboland. Vi kjem dei neste vekene til å få del i grufulle historiar frå nokre av dei som har lidd under dette.
Når vi reiste frå Kampala i dag, såg vi eit knippe kvite ved frokosten. Etter å ha nådd Lira er kvite definitivt ikkje eit dagleg syn. Det vil ta litt tid å venne seg til det, men vi er sikre på at det er sunt å kjenne på dette òg.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s